Produsele cosmetice sunt menite pentru a îmbunătăți trăsăturile tale, însă cu toate acestea folosind produse contrafăcute poţi să ai ca rezultat fix contrariul.

       Cosmetice contrafăcute, destinate să arate ca branduri de top păcălesc clientul să plătească bani pentru pulbere, tu ca şi consumator nu numai că arunci cu bani pe „praf de cretă" ci îţi pui în pericol sănătatea, se pare că unele dintre aceste falsuri sunt de-a dreptul periculoase.

Deşi aparent nu pare nimic grav în a folosi un produs cosmetic fals, dermatologii ne avertizează:

        „Pielea de pe faţă absoarbe cu mult mai multă rapiditate orice substanţă cu care vine în contact, decât oricare altă zonă de pe corpul tău, mai ales pielea din jurul ochilor, aceasta fiind considerată cea mai subţire pielea de pe corpul nostru".Cu cât absorbţia acestor substanţe este mai mare şi mai rapidă cu atât transmiterea lor în sânge este mai facilă.

         Potrivit Agenţiei de Protecţie a Sănătăţii în produsele contrafăcute au fost găsite substanţe cauzatoare de cancer, substanţe chimice cunoscute cum ar fi arsenic, beriliu și cadmiu. Aceste produse pot fi, de asemenea, infectate cu bacterii și conțin niveluri inacceptabil de ridicate de metale normal nepericuloase, cum ar fi aluminiu,  ingrediente ce ar putea provoca acnee, dermatită sau eczeme greu de diagnosticat şi de tratat.

         Dar există o serie de metode de identificare a acestor produse false, metode ce le poţi regăsi în articolul de azi:

1. Primul steag roşu şi cel mai uşor de identificat este PREŢUL. Prețurile de chilipir, produse reduse cu trei sfert din preţul lor in mod normal este primul semn suspect. Deci, data viitoare când vezi un ruj Chanel cu 40 Ron sau un fard de obraz cu 30 Ron, repetă-ţi asta: „dacă se pare prea frumos să fie adevărat, probabil că este.” 

2. Ambalajul produsului contrafăcut nu este o potrivire exactă a acelui reală, poate culoarea este ușor diferită, ambalajul este ciudat, literele sunt  diferite. Dacă ambalajul sugerează că este o variantă nouă sau "ediție limitată" a unui produs existent verifică autenticitatea acest lucru pe site-ul producătorului.

3. Textura sau consistenţa  pare greșita sau diferită decât de obicei., nu fi tentat să-l foloseşti dacă ceva pare în neregulă. Același lucru este valabil pentru arome – dacă miroase puțin diferit decât cum ar trebui cel mai probabil nu e un produs real- Producătorii de top ai produselor cosmetice se asigură de fiecare dată când pun în circulaţie produsele şi de aceea îţi pot spune cu certitudine că o textură sau un miros ciudat nu poate fi întâlnite la un produs real.

4. Uită-te la numere de lot sau numere de serie, care de multe ori lipsesc la produsele contrafăcute. Citeşte cu atenţie tot textul de pe produs, deoarece produsele contrafăcute pot avea chiar greșeli de ortografie.

5. La produsele de machiaj diferă foarte mult calitatea: Uită-te cu atenţie la peria unui rimel, la aspectul şi textură fardului, la mecanismul de închidere, la finisajul ambalajului de plastic, orice mic defect pe care îl sesizezi e cel mai probabil un indiciu de produs contrafăcut – producătorii de top nu comercializează produse cu mici defecte.

Găseşti mai jos câteva poze cu diferenţe între produse reale şi fake:

Peria nu este de calitate  

Sistemul de inchidere                      

Recipientul de pastic este cu defecte 

Calitatea periei si logo diferit.

 

  

In toate imaginile primul produs este original, sursa photo: google.com

Alege întotdeauna să faci cumpărături numai din magazine de specialitate şi autorizate pentru comercializarea de produse cosmetice.

Îţi recomand să alegi http://www.canar.ro şi asta pentru că:

- Găseşti o gamă largă de produse cosmetice de top la preţuri accesibile

- Ai garanţia că toate produsele sunt originale

- Comanzi simplu şi în doar câteva ore produsul ajunge la tine.

 

Dacă doreşti să afli unde, cum şi în ce condiţii se fabrică produsele contrafăcute îţi recomand un articol publicat de: Dailymail http://www.dailymail.co.uk/news/article-3085665/Warning-fake-make-tainted-cyanide-dangerous-chemicals-Counterfeit-versions-leading-brands-cooked-criminals-squalid-underground-labs.html

Ioana P. - Beauty Advisior @ Canar