De cele mai multe ori sunt două criterii după care ne alegem un produs pentru ingrijirea buzelor. Fie ne alegem un balsam hidratant atunci când buzele noastre sunt deshidratate, fie alegem un produs colorat atunci când dorim să ne punem buzele în evidenţă.

În privinţa culorii, make-up artiştii spun că "Nu există reguli de bine sau rău pentru culoarea buzelor. Ar trebui să foloseşti culoarea care te face să te simţi confortabil ". Înainte însă de a te gândi la culoarea buzelor trebuie să şti exact ce produs îţi alegi. Citiți mai departe pentru a afla diferenţele dintre produsele destinate ingrijirii buzelor disponibile astăzi.

1. Lip Gloss (Luciul de buze).

Deşi denumirea te duce cu gândul la un produs simplu folosit doar pentru strălucire, există totuşi mai multe tipuri: full color, luciu pur, cu sclipici, cu protecție SPF. Lip Gloss-ul este indicat persoanelor cu pielea uscată deoarece acestea au un nivel mare de hidratare. Însă trebuiesc evitate de persoanele care sunt în căutarea unor culori de lungă durată, deoarece acesta rezistă mult mai puţin decât rujul. Un alt impediment al lui este şi acela că îţi dă mereu senzaţia de umed cât timp îl porţi.

2. Balsamul de buze (Strugurelul)

Aceste produs a evoluat mult în ultima perioadă găsindu-se acum îmbunătăţit cu unt de shea, vitamina E, dar mai ales cu un SPF foarte ridicat. Pe piaţa se găsesc şi variante colorate care au marele avantaj de a crea o colorarea perfectă a buzelor, fără ca tu să mai fi nevoită să verifici în oglindă dacă s-a întins. Balsamul de buze este îndeosebi recomandat persoanelor ale căror buze sunt uscate sau au tendinţa de a se crăpa.

3. Rujul

Rujul, aşa cum am spus şi în articolul precedent este un produs " istoric", însă acum există mai multe opţiuni de textură. Există rujuri care au un finisaj satinat şi lucios sau care dau un aspect mat buzelor. Singurul mare minus al rujului este acela că indiferent de textură el nu va putea să ofere o colorarea de lungă durată. Folosind ruj rişti să dispară rapid de pe buze atunci când mănânci, bei sau fumezi.

4. Rujul rezistent la transfer

Acesta este un ruj făcut să reziste mai mult decât cel tranziţional, el putând fii purtat până la 6- 8 ore. De regulă aceste rujuri rezistente la transfer sunt vândute cu un hidratant transparent pentru buze. Acest hidratant are rolul de a proteja buzele şi de ale oferi strălucire atunci când este folosit ca finish. Marele avantaj al acestui produs pe lângă cel al rezistenţei este cel al acoperirii având un grad mare de acoperire.

5. Lip stain ( Vopsea pentru buze)

Acestea sunt vopsele lichide destinate vopsirii buzelor. Odată uscate ele rezistă undeva între 8 şi 12 ore. Pe piaţă sunt variante atât de rezistente încât de cele mai multe ori sunt îndepărtate de pe buze doar cu ajutorul demachiantului. Deoarece acestea se usucă în contact cu buzele este recomandat să se folosească cu balsam hidratant înainte de aplicare, însă chiar şi aşa aceste produse sunt contra indicate dacă buzele tale sunt uscate sau au tendința de a se crăpa. Deşi ai putea spune că acest produs este identic cu rujul rezistent la transfer există totuşi diferenţe: una legată de gradul de acoperire care în cazul rujului este mai mare şi una legată de efectele acestor produse- Lip stain-ul fiind un produs destul de agresiv care nu este recomandat a fi purtat zilnic pe buze.

6. Creionul pentru buze

Creionul pentru buze este indicat atunci când îţi doreşti ca buzele tale să fie mai bine scoase în evidenţă dar mai ales pentru a face rujul mai rezistent. Dacă îţi conturezi buzele cu creion înainte să aplici ruj, acesta nu va permite rujului să se întindă având acel efect de: "stay in place". Însă există 2 reguli stricte în ceea ce îl priveşte: 1. Întotdeauna culoare lui trebuie să fie în ton cu cea a rujului şi 2 poate chiar şi cea mai importantă este că trebuie folosit doar atunci când urmează să te dai cu ruj!

Şi acum că acum făcut diferenţierea dintre ele nu ne rămâne decât să ne alegem culoarea potrivită. Iar dacă nu te poţi decide în privinţa culorii atunci alege seturile de la Clinique.

Set de 5 Lip Glossuri -   

Setul de 3 Rujuri        

Ioana P. Beauty Advisor @ Canar