Brandul Faith în Nature a fost fondat acum peste treizeci de ani de către Rivka Rose, cea care conduce compania şi astăzi împreună cu soțul său Aaron. Produsele fabricate în Greater Manchester - Anglia sunt rezultatul unei tradiţii vechi de mii de ani şi anume folosirea puterii miraculoase a plantelor, combinată cu tehnicile moderne de producție.

 `

Ce le face speciale pe aceste produse?

     - Sunt 100 % naturale, iar plantele folosite provin toate de pe plantaţii bio- organice.                          

        

- Nu conţin coloranţi sintetici, parabeni sau ingrediente chimice nocive (cum ar fi sulfatul de sodiu) .

- Nici unul dintre produse nu a fost vreodată testat pe animale. 

- Toate produsele sunt certificate de către Vegan Society şi acreditate de către BRC (British Retail Consortium)

        

- Multe dintre produse au fost revizuite și distinse cu calificativul Best Buy de către Organizația Consumatorilor din Anglia.         

Iată câteva dintre ingredientele folosite şi beneficiile acestora:

* Ulei de cocos: acesta a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit datorită proprietăţilor sale antibacteriene şi antifungice şi în plus pentru că este un produs hidratant şi foarte grijuliu cu epiderma noastră. Acesta tonifică, exfoliază, hidratează şi catifelează pielea, iar în acelaşi timp încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii şi calmează iritaţiile. Folosit în șampon este un adevărat tonic pentru stimularea creşterii părului iar acizii graşi şi proteinele din componenţa să ţin la distanţă mătreaţa, bolile scalpului dar şi întăresc firul de păr.

 * Aloe Vera: este renumită pentru probleme pielii, aceasta conține substanțe importante cum ar fi steroizi, aminoacizi, enzime şi polizaharide. Aceste substanţe o face potrivită pentru tratarea pielii şi părului, eficientă contra acneei și a îmbătrânirii premature a pielii.

* Cânepa: conține acizi grași esențiali, acizi grași poli nesaturaţi, Omega 9, Omega 6, Omega 3. Acizii grași esențiali s-au dovedit a încetini procesul de îmbătrânire prin conservarea barierei de apărare naturale a pielii.

* Ceai Verde: este bogat în antioxidanţi, are acțiune fotoprotectoare iar studiile au arătat că încetineşte descompunerea de colagen având proprietăți anti îmbătrânire.
 
 
Lavanda: este ideală pentru îngrijirea pielii şi a părului. Are efect de întinerire, de calmare, este un bun antibacterian dar are  şi proprietăți sedative, reglează secreţia de sebum în piele și scalp. Este recomandată atat pentru adulți și copii.
 
 
 * Rozmarin: este unul dintre cele mai vechi plante folosite în medicină datorită proprietăților sale antiseptice. Este utilizat de sute de ani pentru piele și păr fiind recunoscut pentru efectul uimitor asupra căderii părului.
 
 
* Rodia: este o sursă puternică de Omega 5, acid gras conjugat, fito estrogen. Este recunoscută pentru regenerarea epidermei, are un efect asupra celulelor pielii deteriorate de UVA și UVB. În plus are proprietăţi antiinflamatorii și poate inhibă secreţia de sebum.
  
 
 * Propolis: este o substanță ceroasă făcută de albine, acesta fiind creat prin amestecul de nectar și polen. Are efect antibacterian, antifungic, antioxidant și atribute antiinflamatorii, fiind folosit în mod tradițional în tratarea infecțiilor și vindecarea rănilor și arsurilor.
 
  
 * Ulei de jojoba: este un ingredient eficient în șampon, în special în tratamentul părului deteriorat, fragil şi cu vârfuri despicate. Acest ulei acționează asupra pielii şi părului la fel cum o face pe plantă:  face un film fin, de protecție, non gras încât pielea şi părul devin moi şi strălucitoare.
 
Dacă toate acestea te-au convins să te încrezi în natură, atunci nu îţi rămâne decât să încerci produsele Faith în Nature care se potrivesc nevoilor tale.
"Natura nu face nimic în zadar."- Aristotel
 
  
 
 
Ioana P.- beauty advisior @Canar