Daca este vara inseamna ca petrecem mai mult timp in aer liber si implicit mai mult timp la soare. Intr-un articol trecut am vorbit despre protectia solara ( SPF) si despre razele UV, insa in articolul precedent am trecut cu vederea un loc esential al corpului , si anume: buzele.

 

               La fel ca si pielea, ochii sau parul si buzele au nevoie de protectie pe perioada verii, iar din pacate nu toate produse destinate a fi aplicate pe corp le poti folosi si pentru buze, asta din diverse motive: gust neplacut, textura prea grasa sau pentru ca unele chiar modifica nuanta intr-un alb ciudat. De ceea exista pe piata produse cu SPF special create pentru buze. Dar poate te intrebi de ce ai avea nevoie de un astfel de produs.- Raspunsul il gasesti chiar aici, in articolul de azi.

 

 

 

 

                  Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Texas" Medical Branch Departamentul de Dermatologie" , cercetatorii au evaluat utilizarea luminii ultraviolete (UVL) la nivelul buzelor , iar rezultatul a fost socant : " Din 299 de pacienti investigati doar 37 % dintre ei au folosit un produs de protectie UV, iar ceilalti pacienti aveau un risc de 90 % de a dezvolta Cancer de buze . ( SCF- Cancer Fondation sustine ca Nonmelanoma - Cancerul de la nivelul pielii- este in 90% din cazuri declansat de razele UV. Buzele sunt cu atat mai expuse datorita faptului ca la nivelul buzelor nu avem nici melanina, ceea ce le face mult mai sensibile la radiatiile solare.

 

Cine este mai predispuse la cancer de buze? Barbati sau femei?

 

Cercetatorii de la Universitatea din Australia de Vest a efectuat un studiu de 25 de ani ( 1985-2006 ) cu privire la aparitia cancerului de buze si rata de mortalitate . Datele furnizate au aratat ca, cancerul de buze au reprezentat 50 % din cazurile de cancer oral. Incidenta a bolii la barbati , in comparatie cu femeile este trei la unu : adica femeile au un risc redus de cancer de buze , comparativ cu omologii lor de sex masculin, asta pentru ca ele folosesc mai multe produse de tip ruj unele dintre ele avand un SPF in compozitie.

 

 

 

   Date fiind datele de mai sus, eu zic sa nu mai stai pe ganduri, achizitioneaza acum un produs pentru protectia ta, dar si pentru ca a partenurului tau care este de 3 ori mai expus in fata acetei boli. Un astfel de produs este destul de accesibil , de exemplu poti comanda un balsam cu SPF 30 la doar 15 Ron , de aici: http://www.canar.ro/balsam-de-buze-nivea-sun-protect

 

Ioana P. - Beauty Advisior @canar