Termenul de valabilitate este foarte important pentru un produs; un produs expirat sau folosit necorespunzator isi pierde din calitati si in plus unele iti pot chiar pune sanatatea in pericol.

Iata cateva date dupa care sa te ghidezi cand alegi sa iti faci curatenie in trusa de makeup. In primul rand toate produsele cosmetice au inscriptionate pe ambalaj simbolurile : 6m,12 m, 24 m, acest simbol reprezinta numarul de luni de folosinta a produsului din momentul deschiderii.                 

In articolul de azi  am sa trec in revista perioada de valabilitate a celor mai importatnte produse de makeup.

 

 

 

 

1. Fondul de ten

Un fond de ten rezista de regula 12 luni daca este variant oil free si chiar 18 luni cele hidratante . Iti dai seama ca un fond de ten este alterat in momentul in care isi schimba consistenta: se branzeste, numai poate fi intins uniform pe piele si chiar isi modifica nuanta. Pentru ai creste rezistenta iti recomand sa il feresti de caldura, iar daca este posibil sa ii atasezi un aplicator de tip pompita deoarece este foarte important ca fondul de ten sa nu fie in contact cu aerul.

 

2. Rujul

Indiferent ca este vorba de lipstick, gloss sau balsam, produsele destinate colorarii buzelor rezista chiar mai mult de 18 luni. Iti dai seama ca un ruj este alterat in momentul in care isi schimba mirosul si gustul. Un alt semn de expirare este acela de separare pe buze sau atunci apar mici bule de grasime. Ii poti prelungi perioada de valabilitate daca il feresti de caldura si de umiditate.

 

3. Rimelul

Un rimel de regula expira in 6 luni, insa aceasta isi poate pierde si mai repede din proprietati daca nu este folosit corespunzator. Un rimel alterat se usuca, se aplica dificil pe gene si in cateva ore cade pur si simplu de pe gene sub forma unui praf negru. Unui rimel poti sa ii maresti termenul de valabilitate daca ambalaj este inchis corespunzator de fiecare data cand il folosesti. Un alt aspect este acela al folosirii acestui produs: INTOTDEAUNA pensula se roteste ( introduci pensula prin miscari de roatatie in ambalaj) si si nu se pompeaza.

 

 

4. Fard de obraz - Pudra

De regula produsele sub forma de pulbere rezista pana la 3 ani. Atunci cand incep sa se faramiteze sau se sparg inseamna ca perioada lor de valabilitate a trecut. Pentru a le spori perioada de valabilitate este important sa folosesti aplicatoarele speciale doar pentru ele, daca folosesti o pensula de fond de ten si pentru aplicarea pudrei sau blush-ului nu faci altceva decat sa transferi grasime pe produs si astfel calitatea sa este compromisa.

 

 

5. Creioane pentru ochi si buze

Creioanele folosite pentru makeup, fie ele dermatografe sau de conturare a buzelor expira in 18 luni . Este foarte simplu sa iti dai seama cand un astfel de produs este expirat , deoarece devine tare si foarte dificil de aplicat. Ii poti creste termenul de folosire daca produsul este prevazut cu capac si daca il ascuti atunci cand varful devine foarte moale.

 

6. Farduri de pleoape cremoase - Blush sub forma de creama

Aceste produse compacte si uleioase rezista pana la 18 luni daca sunt folosite corespunzator. Este foarte important sa fie intotdeuna inchise foarte bine cu capacul, deoarece se deshidrateaza si produsul o data uscat este compromis. Le poti creste perioada de valabilitate daca le depozitezi intr-un spatiu cat mai racoros.

 

Sper ca aceste informatii sa iti fie de ajutor. Articolul viitor va avea ca tema valabilitatea produselor cosmetice.

Daca dupa citirea acestui articol constati ca rujul tau preferat este expirat, sau rimelul tau se apropie de termenul limita poti oricand sa le inlocuiesti cu produse de calitate de pe www.canar.ro

 

 

Ioana P. – Beauty Advisior @Canar