Articolul de azi vine ca urmare a numeroaselor mesaje primite de la voi pe chat-ul www.canar.ro - suntem  des intrebati daca parfumurile comercializate in magazinul nostru sunt originale. Tocmai de aceea voi dezbate subiectul legat de  originalitatea parfumurilor: parfumuri originale vs. parfumuri contrafacute.

Inainte de a trece mai departe , vreau insa sa  raspund la intrebarea de mai sus:

DA, toate produsele comercializate de catre noi sunt 100% originale, magazinul nostru online fiind gestionat de unul dintre cei mai importanti furnizori (de parfumuri , cosmetice si alcool) ai magazinelor  Duty Free din Europa si Asia.

Ok, scopul acestui articol este acela de a te ajuta sa identifici cat mai usor un parfum contrafacut de unul original.

In ultimii ani a intrat pe piata un nou parfum, numit in mod normal: "Gred A sau Gred AA" ( replica A sau A+++) . Acest parfum Gred AA are aproape tot ce este nevoie pentru a fi numit  un "parfum original". Ambalajul, sticla pana si mirosul sunt aproape identice cu cele ale originalului, insa desigur, el este si va ramane un “fals”. Iata ce trebuie insa sa urmaresti pentru a verifica originalitatea unui parfum:

 AMBALAJUL

Asa cum am specificat si mai sus, ambalajul nu mai este un reper, deoarece poti gasi parfumuri false ambalate in cutii de o calitate identica cu a produsului original, insa exista totusi cateva marcaje inscriptionate pe ambalaj, marcaje ce le diferentiaza.

 

 Inscrisurile : uita-te cu atentie la calitatea logo-ului, sa fie trecuta tara de provenienta si mai ales la caracterele (literele) folosite, in cazul  parfumului original logo-ul este intotdeuna centrat pe ambalaj, uneori  tiparit in relief .

Codul de bare : acesta trebuie sa fie plasat in partea de jos a casetei de parfum si intotdeuna este foarte citet .

Codul de produs: este format din litere si/sau cifre combinate si obligatoriu cel de pe ambalaj trebuie sa coincida cu cel de pe sticla.  

       

 

    

 

Ingredienteleciteste ingrediente, deoarece brandurile de renume le acorda o foarte mare importanta, or fi ele lungi insa  intotdeuna sunt scrise corect. 

 

 STICLA

 Majoritatea sticlelor de parfum au la randul lor designeri si tocmai de aceea sunt destul de greu de falsificat. In primul rand sticla parfumurilor originale este de o claritate si o calitate net superioara.

 Dopul: intotdeuna parfumul original va avea un sunet “poop” la deschidere si la inchidere, sunet ce lipseste in cele mai multe cazuri la parfumurile contrafacute 

    sursa photo: www.dino.co.uk

 Pulverizatorul: la un produs original acesta este foarte bine pozitionat, iar daca vrei sa il indepartezi nu o poti face cu usurinta ca in cazul unui fals, acesta nu se misca si dozeaza perfect fara sa lase produsul sa se prelinga. De asemenea, pe langa pozitia pulverizatorului verifica si daca tubul este bine pozitionat in flacon.

CONSISTENTA

 Pentru a verifica continutul  se agita foarte bine sticla pentru a vedea daca parfum este original . Ce ar trebui sa vedem , de fapt ?

OK , in cazul parfumurilor originale , bulele care apar atunci cand se agita sticla ar trebui sa dispara intr-un interval de aproximativ 10-15 secunde , iar in cazul unui parfum fals vor disparea imediat dupa ce aceasta se agita. 

Tot legat de consistenta trebuie sa stii ca parfumurile false au o textura uleioasa pe piele in  schimb ce parfumurile originale nu pateaza si nu lasa urme- cel mai simplu mod de a verifica asta este acela de a pulveriza pe o fereastra sau pe o oglinda.

Toata lumea considera ca principala deosebire dintre un parfum original si unul “fake” este data de pret, insa din pacate nu este aceasta, ci calitatea. Si cand ma refer la calitate ma refer automat si la garantia pe care ti-o ofera producatorul. Folosind produse contra facute cu sau fara buna stiinta poate ca vei economisii  cativa bani , insa iti vei risca sanatatea.

Te-ai intrebat vreodata ce contin cu adevarat acele sticle cu parfum fals? Sau, cui te adresezi in cazul in care produsul iti face rau ?

Sper ca informatiile de mai sus sa te ajute pe viitor sa alegi mereu varianta corecta. Daca ai orice alta nelamurire  legata de originalitatea parfumurilor scrie-ne aici  sau in mod privat pe chat-ul nostru de pe site, atat eu cat si colegii mei iti vom raspunde placere.

 

Urmeaza un articol legat de originalitatea produselor cosmetice.

Ioana P. – Beauty Advisior @canar