Mulți oameni cred că singurii care se confruntă cu apariţia coşurilor sunt adolescenţi, dar acest lucru nu este tocmai adevărat. Adulții , de asemenea, se pot confrunta cu probleme ale pielii cum sunt coşurile sau acneea.

Acneea este o afecţiune care apare pe piele şi este normal să ne gândim că o persoană cu acnee are unele probleme de piele însă dermatologii susţin că, coşurile apărute pe faţă reflectă unele disfuncţii ale organismului şi chiar unele probleme de sănătate.

În articolul de azi vei găsi o listă cu părți ale feței, care sunt afectate de coşuri și ce înseamnă / presupune apariţia lor cu adevărat. Cu alte cuvinte, acest articol te va ajuta să acorzi o mai mare atenție asupra sănătăţii tale.     

 

Fruntea

Chiar dacă de multe ori suntem tentaţi să credem că apariţia coşurilor pe frunte reflectă un ten gras, în realitate acestea arată următoarele probleme: Somn neregulat, dietă prea bogată în grăsimi şi disfuncţii digestive. Recomandări: redu cantităţile de grăsimi din dietă şi asigură-te că bei suficient de multă apă. De asemenea respectă orele de somn ( între șapte și nouă ore de somn în fiecare noapte, timp suficient pentru a ajuta la alungarea dezechilibrelor digestive).

Obraji

Coşurile apărute pe obraji sunt problematice și acest lucru poate fi un rezultat al stresului sau a unor probleme cu sistemul respirator. Fumatul poate fi un factor destul de mare.

Recomandări: Să menţii organismul cât mai alcalin prin creșterea aportului de legume verzi şi prin reducerea cărnii și a produselor lactate. De asemenea renunţă la fumat  sau redu numărul ţigarilor.

Nasul

De regulă coşurile apărute pe nas indică un regim alimentar sărac în nutrienţi și probleme  precum indigestia.

Recomandări: Încearcă să ai o dietă cât mai echilibrată şi bogată în nutrienţi.

Bărbia

Lipsa de hidratare poate duce la dezechilibru rinichilor și implicit la apariţia coşurilor sau a petelor pigmentare la nivelul bărbiei. Însă de cele mai multe ori dereglările hormonale se fac vinovate pentru această zonă.

Recomandări: În primă fază se recomandă schimbarea stilului de viaţă (somn, hidratare, dietă echilibrată) iar dacă problemele nu dispar se recomandă un consult medical de specialitate (Endocrinolog).

Pentru un ten sănătos se recomandă să eviţi sau să consumi cât mai rar cu putinţă următoarele produse: zahăr, produse lactate, ciocolată, cafeină, băuturi carbogazoase, nuci, alimente grase, alimente prăjite și alimente procesate.

Pentru refacerea pielii afectate de coşuri şi pentru grăbirea vindecării, găseşti zeci de produse cosmetice de calitate la secţiunea : http://www.canar.ro/cosmetice?cat=48

Ioana P. - Beauty Advisior @Canar