Poate aţi observat că în ultimă vreme tot mai mulţi oameni caută şi sunt interesaţi de produsele ecologice/ bio, fie că este vorba de cele alimentare, de uz casnic sau de produse de îngrijire a pielii. Despre aceste din urmă , despre produsele cosmetice bio am să vă vorbesc azi.

Produsele cosmetice bio, sunt acele produse care au în compoziţia lor ingrediente 100% naturale, care provin din plante ce sunt crescute în culturi bio (culturi netratate cu pesticide sau substanţe chimice). Mare diferenţa dintre produsele cosmetice bio şi cele non-bio este aceea că în produsele non-bio se regăsesc substanţe chimice dăunătoare sănătăţii cum ar fi: Mercur, Dioxan, Nitrozamine, Cyclomethicone, Alcool, Polyethylene Glycol, etc. Majoritatea acestor substanţe sunt absorbite cu uşurinţă de către organism prin piele urmând ca apoi să se răspândească şi să afecteze anumite organe. Suntem cu toții preocupați de sănătatea şi bunăstarea noastră, ceea ce înseamnă că este important să fim proactivi în alegerea produselor care sunt bune pentru noi şi să citim cu atenţie etichetele/ingredientele unui produs pe care îl achiziţionăm.

 

Când şi de ce să alegi un produs cosmetic organic?

Un produs cosmetic organic poate fi alegerea oricui, însă trebuie să fie o alegere obligatorie pentru persoanele predispuse la alergii sau care au pielea hipersensibilă, deoarece aceste produse sunt cu mult mai delicate cu pielea decât cele tradiţionale. Produsele cosmetice organice ar trebui să fie o alegere pentru fiecare în primul rând datorită pentru că sunt în armonie cu natura (cea mai importantă sursă de sănătate) şi în al doilea rând pentru că unele dintre ele au proprietăţi extraordinare de refacere a pielii îmbunătăţind vizibil textura ei însă fără a o agresa.

Un brand remarcabil  pe piaţa cosmeticelor bio-ecologice este ORIGINS.

ORIGINS este un brand de cosmetice din SUA, este una dintre mărcile originale ale Estée Lauderfondat fiind fondată în 1990 de către Leonard Lauder - fiul lui Estée Lauder. (sursă: Wikipedia).

Cosmeticele ORIGINS sunt produse din ingrediente organice și certificate ca fiind 100% naturale. Indiferent de produsul ORIGINS ales, aveţi garanţia că acesta nu conţine: para beni, ulei mineral, acid aminobenzoic, parafină, Polyethylene Glycol și ingrediente animale. Toate fiind fabricate folosind o combinație de resurse regenerabile, energia eoliană și roadele unui “pământ prietenos”.

ORIGINS deţine şi o gamă de produse ce au fost realizate prin colaborarea cu Dr. Andrew Weil (medic, profesor și cel mai bine vândut autor asupra sănătății holistice) produse care vizează inflamaţia şi pielea sensibilă.

Însă cele mai uimitore produse fiind " Plantscription ", produse recent lansate în februarie 2011. Acesta sunt produse anti-îmbătrânire, care promit să aibă aceleaşi efecte ca ale unei creme antirid cu retinoizi, însă cu un grad de iritare de 0% (Crema cu retinoizi (derivaţi ai viţ. A) se eliberează doar cu prescriptive medicală, deoarece este foarte concentrate ea având o capacitate puternică de a preveni distrugerea colagenului)

 Aceasta este scurta  istorie ORIGINS  : http://www.origins.com/index.tmpl

Atat produsele" Plantscription " cat şi celelalte game ORIGINS le poţi găsi acum şi în România, în magazinul online http://www.canar.ro/cosmetice?cat=27&manufacturer=147

Ioana P. - Beauty Advisior @ Canar

surse photo/ video : www.origins.com