Rujul este printre primele produse de make-up din trusa unei femei, încă din primii ani ai adolescenţei femeile sunt tentate să îmbunătăţească aspectul buzelor, dar mai ales să le pună în evidenţă.

Se pare că această dorinţă a femeilor de a avea buzele perfecte are o origine străveche, dat fiind faptul că încă din anul 3500 I.Hr. femeile foloseau argilă, henna sau alge marine pentru îngrijirea buzelor. Femeile egiptene că extrăgeau vopsea roşie din furnici/gândaci pentru nuanţarea buzelor în roşu, şi foloseau ca finish de sidef solzi de peşte.

Iar rujul roşu a devenit indispensabil de-a lungul timpul fiind cel mai utilizat produs de make up , fiind remarcat pe buzele a multor femei celebre: Regina Elisabeta a Angliei, Sarah Bernhardt, Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe. Azi rujul roşu continuă să mai fie un subiect tabu! Deoarece sunt foarte multe femei cărora le este frică să poarte o culoare roşie pe buze. Dincolo de teama aceasta make-up artiştii spun ca rujul roşu a fost şi va rămâne mereu în trend, fiind un produs care denotă feminitate, senzualitate şi care mereu va da un aer seducător. Însă într-adevăr acesta poate devenii vulgar, asta dacă este combinat cu un make-up sofisticat şi încărcat sau cu o ţinută fastuoasă.

Atunci când doreşti să porţi un ruj de culoare roşie trebuie întotdeauna să ai o ţinută simplă (fie ea şi casual), elegantă şi fără prea multe accesorii şi în primul rând un machiaj cât mai natural.

Un alt aspect foarte important este acela legat de aplicarea lui, acesta nu poate fi aplicat ca un ruj de culoare nude sau precum un lip gloss ci necesită anumiţi paşi. În primul rând buzele trebuiesc exfoliate şi hidratate, iar de cele mai multe ori este indicat să foloseşti o pensulă pentru aplicare asta pentru a evita surplusul.

Şi poate cel mai ciudat sau nou lucru pe care nu l-ai auzit despre rujul roşu este acela că el poate fi folosit ca şi corector. Se pare că pigmentul roşu puternic are proprietăţi extraordinare când vine vorba de mascare/camuflare a unor probleme legate de pigmentarea pielii. Dacă aplici cu pensula ruj roşu pe zona afectată de cearcăne, acestea vor dispărea ca prin minune. Dacă doreşti să vezi exact care sunt paşii accesează link-ul de jos, la finalul articolului.

Se pare că rujul roşu, are capacitatea extraordinară de a masca orice altă pigmentare, putând fiind folosit chiar şi pentru acunderea unui tatuaj.

Însă fie că este vorba de aspectul buzelor sau de corectarea unor imperfecţiuni este foarte important să foloseşti un ruj de bună calitate, altfel rişti ca acesta să se întindă, să nu reziste, sau să nu facă “priză” în cazul corectării şi să se amestece cu fondul de ten.

Iţi recomand azi Rujul Yves Saint Laurent - http://www.canar.ro/set-trio-rouge-pur-couture-yves-saint-laurent  (unde ai în set 2 nuanţe de roşu senzaţional)

Sau

Trusa de machiaj Lancome - http://www.canar.ro/trusa-farduri-pentru-ochi-i-buze-magic-voyage-lancome (trusa conţine şi pensula adecvată pentru aplicarea )

Ioana P.-  Beauty Advisior @ Canar

Link video : https://www.youtube.com/watch?v=qV57W0hZgxM

Sursa photo: Pinteres.com