Cumperi online? Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le ştii în calitate de consumator:

 În primul rând este recomandat să faci cumpărături doar din magazine online, autorizate, care îşi trec toate datele la vedere pe home page, iar când spunem date ne referim la:

- datele de contact (adresa, telefon) şi

- cele legate de societatea care administrează magazinul online (Cod Unic de înregistrare, Numărul de înregistrare Fiscală, etc).

De ce este bine să alegi doar magazine specializate?

În primul rând pentru că e vorba de siguranţa ta! Un magazin online profesionist iţi va respecta şi securiza întotdeuna datele tale cu caracter personal (adresa, telefon, email, etc) şi va răspunde legal în cazul în care vreun drept iţi va fi încălcat.

Un prim drept pe care îl ai ca şi consumator atunci când cumperi online, este acela de a fi informat, cu alte cuvinte vânzătorul (magazinul online) este obligat să iţi pună la dispoziţie toate informaţiile necesare pentru ca tu să iei decizia corectă atunci când faci o comandă. Atunci când cumperi online de la un profesionist în domeniu trebuie să regăseşti toate informaţiile legate de produs, preţ, cost de livrare, modalitate de livrare şi modalitate de retur, menţionate pe site. Însă, cu toate acestea ai dreptul de a solicita în orice moment informaţii suplimentare atunci când eşti nelămurit.

Vânzarea propriu-zisă, aşa numitul “contract de vânzare” este încheiată doar în momentul în care magazinul online te informează printr-un mesaj sau e-mail ca, comanda ta a fost acceptată. În cazul în care plasezi o comandă, iar magazinul online nu te notifică, procesul de vânzare nu este încheiat, cu alte cuvinte nu ai cumpărat produsul/ serviciul din magazinul respectiv.

Ce faci atunci când eşti nemulţumit de produs sau de serviciul cumpărat?

Potrivit legii dacă ai cumpărat un serviciu (ex. Asigurare RCA, un abonament de telefonie), magazinul online are dreptul de a nu-ţi returna suma plătită. Dacă ai cumpărat un produs, ai dreptul de a face retur (a te retrage din contractual de vânzare) în termen de 14 zile calendaristice de la data facturării. Însă şi aici trebuie să iei în calcul că nu toate produsele sunt acceptate pentru retur, de exemplu: cosmeticele ce au fost desigilate, lenjeria intimă, produse ce au fost deteriorate.

Cum iţi primeşti banii înapoi?

Magazinul online este obligat să iţi înapoieze banii în termen de 14 zile calendaristice din momentul în care produsul returnat de către tine a ajuns în custodia sa. Însă şi aici trebuie să ştii că potrivit noilor reglementări legale magazinul online poate să iţi returneze întreaga suma plătită, sau valoarea poate fi diminuată potrivit art. 14 al. 3 din OUG nr. 34/2014.

Un alt aspect foarte important este şi acela legat de livrarea produselor. Magazinul online este obligat să iţi livreze produsele în termenul publicat pe site, iar dacă acest termen nu îţi este comunicat, magazinul iţi poate livra produsul în termen de 30 zile de la data plasării comenzii.

Sper ca mini ghidul de informare din acest articolul să te ajute să iei cele mai bune decizii atunci când vei cumpăra online.

Ioana P. – Advisior @canar