Cine spunea ca este floare la ureche alegerea unui parfum? La fel ca și femeile, barbații întâmpină difucultăți când vine vorba să se hotărască asupra unui parfum. Acesta trebuie să întrunească o mulțime de condiții, trebuie să miroase masculin, să fie fresh ori să fie sensual, sexy, rafinat și elegant, ba să se potrivească cu ținuta și personalitatea ta, cu momentul zilei, evenimentul sau poate chiar anotimpul, să aibă persistență de lungă durată și o intensitate la fel.

Iată câteva mici reguli de bază pe care orice bărbat care se respectă ar trebui să le cunoască:

Dacă eşti genul de bărbat mai relaxat, simplu şi dacă nu îţi faci prea multe probleme,  îţi recomandă să alegi un parfum bazat pe note florale. Unele parfumuri conţin doar o nota florală, altele conţin mai multe esenţe florale, alături de cele fructate şi lemnoase.

Dacă nu faci compromisuri şi ai o atitudine puternică, alege parfumurile chypre.  Aromele ciprate se diferenţiază de simplul mosc, santal sau paciuli datorita includerii notelor de bergamota (o varietate de citrice) sau trandafir pe un suport/bază ce aminteşte de notele unui extract de lichen, folosit initial ca bază.

Dacă vrei să te faci remarcat şi vrei să fii seducător, alege aromele orientale. Parfumurile orientale sunt caracterizate de o bogăţie, de o intensitate de note în care predomină cele derivate din răşini, aşa cum sunt benzoin, opopanax, dar şi lemn de tonka, vanilie, lemn de agar (oud), miere, paciuli, esenţe uleioase din fructe şi anumite condimente.

Un alt tip de parfum, tot mai apreciat în ultimul timp, e cel citric, are miros proaspăt derivat din notele cojii de lămâie, portocală, mandarină, grepfrut, lime (lămâie verde), bergamota. Lumea îl găseşte înălţător, deci poți avea încredere în el.

Notele de vârf (top notes) - Sunt cele ce ne atrag atenţia imediat după pulverizarea pe piele. De regulă, sunt uşoare şi cele mai volatile şi dau prima impresie a parfumului (esenţele de citrice, flori albe, lavandă, rozmarinul).

Notele de mijloc (heart sau middle notes) - Imediat după pulverizare, notele de vârf lasă loc celor de mijloc, mai intense şi mai bogate. De obicei, sunt florale sau fructate şi aduc pe piele ceea ce specialiştii caracterizează ca fiind “inima” parfumului.

Notele de baza (base notes) - Sunt cele mai persistente şi oferă profunzime parfumului, având şi capacitatea de a fixa, de a face mai durabile majoritatea celorlalte note. Din această categorie fac parte, de exemplu: santalul, paciuli, ambra, moscul, vanilia, cedrul, lemnul de tonka etc.

 

Și pentru că nu ai răbdarea unei femei, ne-am propus să îți venim în ajutor și am alcătuit acest top cu cele mai sexy parfumuri pentru bărbați în viziunea noastră (merită să te încrezi în simțurile olfactive ale unei femei).   

Ne poți face o vizită la showroomul nostru din Cluj-Napoca de pe str. Calea Turzii nr 162-168 unde poți testa parfumurile noastre și să te convingi singur de calitatea lor, până atunci vezi oferta noastră completă de parfumuri aici.

1.Terre d'Hermes

 Acest parfum este câștigătorul premiului Fifi Award Fragrance Of The Year Men`s Luxe 2007. Hermes Terre d'Hermes este un parfum Lemnos Condimentat de bărbați. Notele de vârf sunt portocală și grapefruit; notele de mijloc sunt piper și mușcată; Notele de bază sunt paciuli, cedru, vetiver și rășină benzoica. 

 

2. Tom Ford- Noir

Parfumul  Noir este descris ca fiind: misterios, picant și în același timp elegant. "Enigmatic, complex si surprinzator", aceasta este cea mai satisfăcătoare incursiune Ford în parfum de până acum, spunea Tom Ford la lansarea acestui parfum în 2012. Notele de bază: chihlimbar, patchouli indonezian, vetiver, zibeta, vanilie.

 

3. Viktor & Rolf - Spicebomb

Este un parfum puternic de bărbați, clasificat ca un parfum picant lemnos în același timp dur și rafinat, prezentat într-o sticlă în formă de grenadă. Notele de parfum constau în bergamot, grapefruit, elemi și piper roz, scorțișoară, șofran, tutun, si vetiver.

 

 

4. YSL - La Nuit

La Nuit de l'Homme Yves Saint Laurent este esența nopții în stil masculin. Parfum recomndat pentru un stil casual, dar carismatic, întunecat dar hotărât elegant.

 

 

5. Paco Rabanne - Invictus

Paco Rabanne Invictus este un parfum Lemnos Acvatic de bărbați. Acesta este un parfum relativ nou, lansat în 2013. Notele de vârf sunt grapefruit, note marine și mandarină; notele de mijloc sunt frunză de dafin și iasomie; Notele de bază   lemn de guaiac, lichen, paciuli și Ambergris.

 

6. Dior - Sauvage

Dior a lansat în septembrie 2015 noul parfum Sauvage. Acesta este inspirat de peisaje salbatice, de cerul albastru ce acoperă peisajele stâncoase, de nisipul fierbinte al deșertului. Parfumul este unul proaspăt, crud și nobil în același timp. Compoziția este răspândită cu ingrediente naturale atent selecționate: bergamotă, ambră și esențe lemnoase. Parfum promovat de către actorul Johnny Depp.

 

 

7. Paco Rabanne - One Million Intense

Paco Rabanne 1 Million Intense lansat în anul 2013, este un parfum oriental-condimentat-lemnos pentru bărbați. Proaspăt, captivant și irezistibil, acesta reprezintă expresia fanteziei a fiecărui bărbat. Stil: elegant, îndrăzneț, seducător.

 

 

8.Thierry Mugler - Amen

Parfumul este unul extrem de elegant și masculin prin mirosul subtil de paciuli și cedru cu acorduri fine de mentă și lavandă. La final, compoziția lemnoasă se intensificășsi transformă parfumul intr-o energie explozivă.

 

 

9. D&G - The One For Men

The One este un parfum de bărbați caracterizat de note lemnoase condimentate.

 

 

10. Versace - Pour Homme

Acest parfum pentru bărbați, este unul dinamic și fresh, Versace Pour Homme din amestecuri de ingrediente  esențiale de origine mediteraneană oferă încredere în sine și are capacitatea de a arata că putem trăi  în armonie cu lumea naturală.