Eu zic că DA! Crema a devenit un produs indispensabil pentru fiecare dintre noi încă din primele luni de viaţă .

Bebeluşii de exemplu au nevoie de cremă de protecţie, de cremă pentru refacerea pielii iritate de scutec, de cremă pentru dermatita tipică lor. O dată cu creşterea mămica poate renunţa la tot acest arsenal dar va folosi cu siguranţă o cremă de protecţie solară pentru copilul său. O dată cu creşterea, proaspătul adolescent “face cunoştinţă” cu o serie de modificări hormonale care duc la boala de piele numită acnee, care este tratată tot cu cremă , dar una specifică şi cu tratament oral.

Apoi indiferent fie că eşti bărbat şi depinzi de o cremă pentru bărbierit, ori antirid , fie eşti femeie şi îţi doreşti piele perfectă şi fără riduri , vei depinde în mod clar de o cremă. De aceea , trag concluzia că acest produs este foarte important pentru noi.Lucrurile se complică însă atunci când trebuie să alegi o cremă potrivită pentru nevoile tale. Azi, pe piaţă nu numai că sunt mii de brand-uri şi de feluri de creme,ci sunt şi foarte multe tipuri.  Mi-am propus ca în articolul de azi să încerc să fac o scurtă clasificare a produselor dedicate îngrijirii tenului.

1.CREMA HIDRATANTĂ (Moisturizer)

Prima şi poate cea mai utilizată este aşa numita “ cremă hidratantă”. Aceasta este un element crucial în rutina zilnică de îngrijire a pielii fiecăruia, dar găsirea unei formule care se potrivește nevoilor noastre specifice , nu este întotdeauna o treabă uşoară . Ele variază în funcţie de tipul de piele de la super - uscat la ten prea gras. Singurul efect al acestei creme este acela de a menţine pielea clară şi hidratată .

2.LOŢIUNEA (Lotion)

Loțiunea include elemente nutritive care ne ajută să avem un ten neted și curat. Multe tipuri de loţiuni includ elemente care sunt menite pentru a strânge pielea și pentru a îi oferi un aspect mai tineresc. Spre deosebire de cremă hidratantă , loţiunea are o formulă mai uşoară de hidratare şi asta pentru că zona feţei conţine ea însăşi secțiuni care emană deja o mare cantitate de uleiuri naturale. (ex: sebum).

Aplicare: loțiunea pentru faţă se aplica pentru o perioadă scurtă de timp și apoi trebuie îndepărtată cu o dischetă de pe piele •  Important! Niciodată să nu foloseşti loţiunea dedicată mâinilor pentru faţă, deoarece aceea este mult mai groasă şi blochează porii ducând la reale probleme de piele.

3.SERUL FACIAL ( Serum)

Serurile sunt lichide cosmetice cu absorbție rapidă folosite ca o alternativă sau în plus față de creme sau loţiuni. Cea mai mare diferență dintre un ser și o cremă sau loțiune , este ceea că formularea sa include ingrediente ce păstrează apa de la evaporare, majoritatea serurilor fiind pe bază de apă. Deoarece ingredientele active sunt mai scumpe decât agenți de îngroșare din creme sau din loţiuni, serurile sunt mai costisitoare, însă atunci când sunt aplicate în mod corespunzător, un recipient de ser ar trebui să dureze luni de zile. Multe seruri sunt în sticle cu sistem de pompare sau au aplicatoare tip pipetă, care dozează doar o cantitate mică de care aveți nevoie. Aceste câteva picături concentrate sunt super-eficiente, serurile fiind fabricate din molecule foarte mici, astfel încât pielea le absoarbe rapid și profund.

Aplicare: După curăţarea feţei, aplică o cantitate cât un bob de mazăre de ser, mângâie-l uniform pe piele cu degetul. După aplicarea serului se poate aplica cremă sau loţiune.

4. CREMA GEL (Sorbet).

Aceasta este un gel uşor , hidratant, ce are o acţiune calmantă şi liniştitoare cu efect de lungă durată . Cu ajutorul său se reactivează mecanismele pielii de hidratare pentru a restabili echilibrul de umiditate lăsând o senzație confortabilă de moale . Gelul este destul de blând chiar și pentru tipurile de piele cele mai sensibile .

Aplicare: Aplicați dimineața și seara pe faţa curată şi pe gât; evitați conturul ochilor .

5. CREMA ANTI - IMPERFECŢIUNI ( Correction cream)

Aceasta este o cremă tratament dedicată tenurilor cu probleme cum ar fi hiper - pigmentarea sau acneea. Este o cremă complexă cu foarte multe ingrediente active cum ar fi peroxidul de benzoil ( agent de albire), retinoizii topici (folosiţi pentru a trata acneea), antibiotice topice ( care ucid bacteriile), acidul azelaic (acționează prin eliminarea pielii moarte ).Aceste creme sunt folosite pentru o perioadă determinată de timp, de regulă pentru şase - opt săptămâni.

Aplicare: După curăţarea feţei, aplică o cantitate suficientă pentru a acoperii zona afectată, o dată sau de 2 ori pe zi. Important!: Nu este nevoie sa pui cantităţi foarte mari pe ideea că ”mai mult vindecă mai repede”deoarece pielea poate suferii iritaţii grave. Deasemenea  aceste creme nu sunt recomandate atunci când pe ten avem o pată, sau ne-a ieşit un singur coş, ele sunt dedicate exclusiv tenurilor cu reale probleme.

6. CREMA ANTI - ÎMBĂTRÂNIRE (Wrinkle cream)

Crema anti-îmbătrânire este produsul creat special cu promisiunea de a face consumatorul să arate mai tânăr, prin reducerea, mascare sau prevenirea semnelor de îmbătrânire a pielii. Eficacitatea cremei antirid depinde de ingredientele sale active : Retinol, Hidro acizi, Vit. C, Qenzima Q 10, niacina, etc. În funcţie de concentraţia sau de numărul ingredientelor cremele anti rid se găsesc pe categorii de vârstă, răspunzând astfel nevoilor specifice.

Aplicare: Se aplică dimineaţa şi seară. Acelea dedicate aplicării de seară sunt mult mai concentrate. Important!  Niciodată nu aplica crema de seară pe perioada zilei, este intens hidratanta şi îţi va strica atât aspectul tenului cât şi machiajul de peste zi.

Acum la final îţi voi spune care este prietena mea. Până nu demult am încercat câteva creme hidratante şi antioxidante însă îţi pot spune că ultima m-a convins. Noua mea prietenă este Crema de zi anti-rid Multi-Active Clarins  

Ce ma convins la ea? În primul rând textura sa uşoară care nu încarcă faţa.Al doilea aspect care îmi place este acela că încă de la prima aplicare textura pielii a fost schimbată şi văd zilnic că se îmbunătăţeşte. Şi nu în ultimul rând mirosul, miroase extraordinar! Nici un parfum nu m-a convins cu notele sale aşa cum o face aceasta cremă. Regret că mirosul ameţitor nu îl pot regăsi şi într-un alt produs gen parfum sau apă de toaletă.

Dacă eşti şi tu în categoria femeii de 30 ani îţi recomand cu încredere aceasta cremă ! http://www.canar.ro/crema-de-zi-anti-rid-multi-active-clarins

Ioana P. - Beauty Advisior @ Canar