Pentru unii 14 februarie este un motiv de bucurie, pentru alţii factor de stres, iar pentru unii chiar un motiv de tristeţe. Cert este că, o dată cu Valentine’s Day suntem „invadaţi “ de tot ceea ce însemnă roşu pasional, ciocolată, flori sau inimioare. Tocmai din cauza acestei “invazii" ziua de Sf. Valentin a devenit pentru foarte muţi dintre noi un kitsch împrumutat de la americani. Însă lucrurile nu stau aşa.

            Valentine’s Day este una dintre cele mai vechi sărbători şi datează încă de la începutul anilor 1400, prima felicitare de ziua îndrăgostiţilor fiind scrisă în 1415 de Charles (duce de Orleans) soției sale, felicitare ce se găseşte şi azi în colecția de manuscrise a British Library din Londra.

Ziua Îndrăgostiților a început să fie sărbătorită popular în jurul secolului al 17-lea în Marea Britanie, Canada, Mexic, Franța, Australia şi în Statele Unite ale Americii. Iar pe la mijlocul secolului 18 în ziua de 14 februarie se obișnuia atât între prieteni cât și între iubiţi, din toate clasele sociale să facă schimb de mici notiţe de afecțiune, scrise de mână.

             În America abia în anii 1840, Esther A. Howland a început să vândă primele produse de Valentine’s Day, acestea constând în creații elaborate cu dantelă reală, panglici și imagini colorate. Iar acum, în zilele noastre acestă zi specială a Iubirii a devenit a 2-a cea mai importantă sărbătoare la nivel mondial după Crăciun, asta dacă ne raportăm la statisticile referitoare la numărul de felicitări trimise.

           Un singur lucru este cert, acela că Iubirii nu i te poţi împotrivii şi în definitiv cel mai important este să iubeşti şi să te simţi iubit.

 

            Dacă sărbătoresti de 14 februarie şi doreşti să-i faci un cadou persoanei iubite, o poţi face într-un mod personal. Nu este o regulă ca totul să fie roşu, de pluş sau din ciocolată. Sunt sigură că majoritatea femeilor ar aprecia mai mult o cremă de calitate, un parfum sau un ruj Chanel în defavoarea unor cadouri standard. La fel cum şi un bărbat pasionat de IT ar aprecia un gadget nou, sau de ce nu, poţi să îi alegi un set de îngrijire personală sau un parfum. Iar pentru bărbaţii care lucrează mult şi nu au timp să ajungă la florărie avem un pot: puteţi găsi trandafiri roşii şi în parfum! Iată o listă cu parfumuri celebre ce au în compoziţie esenţa de trandafir:  Amor – Amor de la Cacharel , Irresistible de la Givenchi, Poeme de la Lancom, Omnia Ametyste de la Bvlagari, Ererose de la Jil Sander.

 

          Chiar dacă majoritatea parfumurilor bărăteşti au note lemnoase şi acvatice am găsit câteva care au note de mijloc esenţa de trandafir: Versace L'Homme, Acqua di Gio de la Armani.

 

Tot ce contează de fapt atunci când faci cadouri, este să le faci din inimă!

 

Ioana P. - Beauty Advisior @canar